Wanneer je een nieuw template hebt aangemaakt, kun je gebruik maken van de standaard workflow in Docfield.

Je kunt er ook voor kiezen om de workflow te wijzigen naar je eigen smaak. Heb je een specifiek schrijf-proces of organisatie-proces, dan kun je dit op template niveau inrichten in Docfield. Houdt er wel rekening mee dat workflows in te richten zijn op templateniveau en niet op documentniveau. De workflow wordt uiteindelijk gebruikt op documentniveau.

Ieder nieuw template zal de standaard workflow bevatten. In het voorbeeld hieronder wordt één workflow toegevoegd, één workflow bewerkt en een andere workflow verwijderd.

Nieuwe workflow aanmaken

1. Ga naar 'Templates' in de navigatiebalk bovenin.
  2. Selecteer het gewenste template om te bewerken. Dit doe je door op de naam te klikken.
  3. Klik op het menu rechts bovenin (de knop met de 3 puntjes, naast de knop met de labels).
  4. Een menu klapt open, klik op 'Workflow'.
  5. Nu komt er een nieuw schermpje met de huidige workflow, zoals in het voorbeeld hieronder is te zien.
    Klik op '+ Nieuwe status'.
  6. Er komt een nieuwe workflow te staan. Vul de naam 'Incorporating feedback' in. In de omschrijving voor deze stap schrijf je 'Once the document has been checked, feedback can be processed.'. De 'Alleen-lezen'-knop blijft naar links staan, dan kan er geschreven worden in het document. Notificaties laten we leeg en de deadline bepalen we in het document.

7. Klik op 'Opslaan'.
  8. De stap wordt onderaan toegevoegd aan de lijst van de workflow. Schuif d.m.v. de pijltjes aan de linkerkant van de gekleurde cirkel de status tussen 'Controleren' en 'Goedgekeurd'.

Workflow bewerken

1. Voer stappen 1 t/m 4 uit van 'Nieuwe workflow aanmaken'.
  2. Klik op de 3 puntjes aan de rechterkant van de workflowstap 'Approved' en selecteer 'Bewerken'.

3. Wijzig de titel naar 'Control of improvements'.
  4. Klik op 'Opslaan'.
  5. De titel is nu gewijzigd.

Workflow verwijderen

1. Voer stappen 1 t/m 4 uit van 'Nieuwe workflow aanmaken'.
  2. Klik op de 3 puntjes aan de rechterkant van de workflowstap 'Control of improvements' en selecteer 'Verwijderen'.
  3. De workflowstap is nu verwijderd.