Om goed samen te werken is het handig als je kunt reageren op elkaars werk. In Docfield kan dit door commentaar te geven op blokniveau, waarbij je op inhoudsblokken kunt reageren. Je kunt commentaar geven op aanpasbare teksten, keuze-onderdelen, tabellen, bijlagen, en op vaste teksten. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als er een fout in de vaste tekst staat, en je een beheerder hierover wil informeren. Het is ook mogelijk om op een specifiek gedeelte van de tekst commentaar te geven.

Commentaar op tekstblok

1. Om commentaar te geven klik je rechts van een tekstblok op het tekstwolkje met een "+" erin.

2. Je kan andere gebruikers in het document noemen (taggen) door het @ teken te typen, gevolgd door de naam van deze persoon. De genoemde personen krijgen vervolgens een e-mail bericht van de opmerking.

3. Na het schrijven van commentaar klik je op het blauwe icoontje om het commentaar te verzenden.

Geplaatste commentaren verschijnen aan de rechterkant in het document. Bij hoofdstukken met openstaande reacties verschijnt in de linker navigatie tevens een commentaar-icoon, zodat je snel het overzicht hebt.

Commentaar op specifiek tekstdeel
1. Selecteer met je muis een specifiek deel van de tekst, zoals weergeven in onderstaande afbeelding.

2. Klik daarna op het tekstwolkje rechts van het tekstdeel om commentaar toe te voegen op deze specifieke zin. De betreffende zin staat nu boven het commentaar. Klik op het blauwe icoontje om het commentaar te verzenden.

Reacties oplossen

Als reacties afgehandeld zijn, is het fijn om deze niet meer in beeld te hebben, maar wel opgeslagen in Docfield. Daarom kun je deze 'oplossen' door op het vinkje te klikken. De reacties verplaatsen dan naar 'opgeloste reacties', maar kunnen wel teruggehaald worden. Opgeloste reacties staan ook niet meer links in de documentnavigatie

Een reactie oplossen:

1. Klik op het vinkje om een reactie op te lossen.

Opgeloste reacties terugplaatsen:
1. Klik op het tekstwolkje boven in de navigatiebalk en klik op "Toon opgeloste opmerkingen"

2. Klik op hetzelfde vinkje voor commentaar oplossen om nu een opgeloste opmerking terug te zetten.