Om goed samen te werken met anderen is het natuurlijk handig als je kunt reageren op elkaars werk. In OER Write kan dit door commentaar te geven op blokniveau, waarbij je op alle inhoudsblokken kunt reageren. Je kunt commentaar geven op aanpasbare teksten, keuze-onderdelen, tabellen, bijlagen, en ook op vaste teksten. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als er een fout in de vaste tekst staat, en je een beheerder hierover wil informeren.


Hierbij is het mogelijk om andere gebruikers in het document te noemen (taggen) door het @ teken te typen, gevolgd door de naam van deze persoon. De genoemde personen krijgen vervolgens een e-mail bericht van de opmerking.Geplaatste commentaren verschijnen aan de rechterkant in het document. Bij hoofdstukken met openstaande reacties verschijnt in de linker navigatie tevens een commentaar-icoon, zodat je snel het overzicht hebt.Reacties oplossen

Als reacties afgehandeld zijn, is het fijn om deze niet meer in beeld te hebben, maar nog wel opgeslagen in OER Write. Daarom kun je deze 'oplossen'. De reacties verplaatsen dan naar 'opgeloste reacties', maar kunnen wel weer teruggehaald worden. Opgeloste reacties staan ook niet meer in de document navigatie in de linker-tab.


Een reactie oplossen:


Opgeloste reacties terugplaatsen:Video-uitleg

Voor gebruikers die alleen commentaar hoeven te geven in OER Write hebben we onderstaande video gemaakt:


OER write commentaar from Drieam on Vimeo.


Commentaar in bijlagen

Ook in bijlagen is het mogelijk om commentaar te plaatsen. Klik hiervoor op het commentaar-icoontje dat verschijnt als je met de muis op de bijlage staat.