Wanneer je een soortgelijke template wilt maken, kun je eenvoudig dit template dupliceren. Dit scheelt je werk en tijd.

Daarnaast is het aan te raden om een gedupliceerde template als startpunt te gebruiken voor je nieuwe OER. Hierdoor kunnen schrijvers hun content van het document een jaar eerder importeren naar het nieuwe document.

Hieronder staan de stappen beschreven hoe je een template kan dupliceren.
Er zijn twee manieren om een template te dupliceren:

1. Vanuit het template-hoofdscherm
  2. Vanuit het template zelf

1. Vanuit het template-hoofdscherm

1. Klik boven in de hoofdnavigatie balk op 'Templates'.

2. Kies een template uit en klik op de drie puntjes [...] aan de rechterkant van het scherm. Selecteer 'Dupliceren';

3. Automatisch zorgt Docfield ervoor dat de naam gekopieerd wordt, met daarvoor de tekst 'Duplicaat van'. Je kunt hier de naamgeving van het document veranderen.

4. Klik op 'Dupliceer template' en het template is gedupliceerd.

2. Vanuit het template zelf

1. Open de zijbalk rechts in het scherm door rechtsboven op de knop te drukken met de drie puntjes.
  2. Klik vervolgens op de knop met 'Dupliceren'
  3. Hetzelfde menu komt naar voren, waar de naam van het nieuwe template ingevuld staat (en te wijzigen is).