Welkom! Je bent uitgenodigd om met Docfield aan de slag te gaan als commentator. Deze handleiding dient als aanvulling op onze support pagina, waar alle functies zijn uitgelegd. Deze handleiding is opgedeeld in 2 stappen.

Stap 1.

Vanuit de applicatie heb je een uitnodiging ontvangen in je mailbox. Door op de groene knop te klikken kan je inloggen (door een Docfield account aan te maken of via het Surfconext portaal). Hierna kan je aan de slag!

Stap 2.

Reacties kan je plaatsen door op het plusje naast een blok te klikken. Als je een apenstaartje intikt, kan je collega's taggen. Hierdoor krijgen zij een melding dat er activiteit in het document is.

Een reactie oplossen:

Als reacties afgehandeld zijn, is het fijn om deze niet meer in beeld te hebben. Daarom kun je deze 'oplossen'. De reacties verplaatsen dan naar 'opgeloste reacties', maar kunnen wel weer teruggehaald worden. Opgeloste reacties verdwijnen naast de tekstblokken, alsmede in de inhoudsopgave.

Toon opgeloste reacties:

Aanpasbare tekstblokken zijn te herkennen aan de groene randen om het blok heen. Door op de datum achter "laatst gewijzigd" te klikken kan je alle aanpassingen bekijken in dit specifieke blok (Track changes).

Track changes menu openen:

Hiermee kom je in een overzicht van de voorgaande versies van dit tekstblok. Je kan door middel van de dubbele pijlen een vergelijking maken tussen de originele tekst en de huidige tekst. Groene tekst is toegevoegd en rood doorgestreepte tekst is verwijderd t.o.v. de geselecteerde versie. In de navigatiekolom aan de linker kan kan je zien wie deze wijzigingen heeft doorgevoerd.

Inspecteer de gewijzigde blokken:

Stap 3. (Optioneel)

Bij sommige instellingen wordt van de commentatoren verwacht dat zij de leden van hun commissie zelf uitnodigen. Dat kan in het document door op de knop "Delen" rechtsboven te klikken. Gebruikers ontvangen dan een uitnodiging in de mail om samen te werken in het document.

Tot zo ver deze handleiding, succes met het samenwerken in Docfield! Mocht je nog vragen hebben over specifieke functionaliteiten, dan kan je deze pagina raadplegen.