Keuzelijst element

Het keuzelijst element wordt gebruikt om schrijvers een keuze te laten maken uit verschillende opties. Dit kunnen enkelvoudige keuzes zijn of meervoudige keuzes. Het is mogelijk om in de keuzelijst smart fields te gebruiken.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de keuzelijst optioneel te maken, hetgeen betekent dat schrijvers niet verplicht zijn om de keuzelijst in te vullen. Ook is er de mogelijkheid om per keuze aan te geven of de tekst aanpasbaar is of niet voor de documentschrijvers.


Om een keuzelijst element toe te voegen, ga met de muis over het element waar je dit wilt toevoegen en klik op 'Keuzelijst'.Hieronder zien we een voorbeeld van een keuzelijst met 5 opties. 3 Vaste opties, 1 aanpasbare optie (dit is in te stellen bij de drie puntjes rechts) en een optie 'Niet van toepassing'. De laatste optie wordt automatisch ingevoerd doordat het volledige element optioneel is: 'Invullen optioneel'.


Dit is hoe de keuzelijst vanuit het document eruit ziet. Er kan een keuze gemaakt worden vanuit de opties en het element moet worden afgevinkt rechtsdoor op het bolletje te klikken.