Het komt vaak voor dat documenten complexe tabellen of andere bijlagen nodig hebben die niet binnen de hoofdstukken passen. Hiervoor hebben we de bijlagen ontwikkeld. Door PDF als standaard te gebruiken bieden we gebruikers de maximale flexibiliteit om complexe tabellen, figuren en andere zaken makkelijk toe te voegen. Met bijlagen is het mogelijk om PDF-bestanden van een of meerdere pagina's aan documenten toe te voegen.

Typen bijlagen

Er zijn 3 soorten bijlagen, toegevoegd op templateniveau binnen Docfield:

1. Vaste bijlagen (template bijlagen): deze worden toegevoegd op templateniveau en zijn hetzelfde voor elk document.
  2. Door schrijver geĆ¼ploade bijlagen (documentbijlagen): deze bijlagen zijn verplicht voor alle documenten, maar worden toegevoegd door de schrijvers van de documenten.
  3. Optionele bijlagen (optionele documentbijlagen): deze optionele bijlagen kunnen door schrijvers zelf worden toegevoegd aan een document, of kunnen worden overgeslagen.

Schrijver bijlage uploaden

Klik in een document in de hoofdstuknavigatie (onderaan) op de "Document bijlage" knop. Deze wordt aangegeven met een ontbrekende itemmarkering. Je komt nu op de pagina met bijlagen waar je een bijlage kunt uploaden door een bestand te selecteren.

Bovendien kun je extra bijlagen rechtstreeks vanuit een document toevoegen.

Op die manier kun je een documentspecifieke bijlage maken.
Klik in een document links onder de hoofdstuknavigatie op '+ Bijlage toevoegen'. Van daaruit kun je de bijlage een naam geven en een PDF-bestand uploaden.